Евтин и ефективен метод за копринена кожа

Всяка жена иска да има лице с кожа, гладка като коприна, но не винаги това е възможно, особено след дългата и суха зима. Най-често дамите залагат на периодични посещения в някой спа-център, но това се случва веднъж в месеца, което никак не е достатъчно. Кремовете за разкрасяване пък са доста скъпи и не винаги са по джоба на българите, но пък ние ще ви предложим вариант, който е доста евтин и лесен за прилагане.

Аспиринът е хапче, което е познато на хората от много време, но пък не всички знаят, че то има много повече приложения от споменатите. Може би знаете, че в аспирина се съдържа салицилова киселина, която има вълшебната способност да прави кожата мека и копринена на допир. Ако искате да имате перфектната кожа на лицето и то с минимални усилия и финансови средства, то ние ви представяме 3 варианта за маски с аспирин.

1. Вземете 5-6 обикновени аспирина (ацетизал) и ги смесете с розова вода. Разклатете добре, докато се разтвори хубаво аспирина, след което нанесете получената смес върху лицето си. Задръжте аспириновата маска около 15 минути, след това измийте лицето си с топла вода, а след това и със студена.

2. Отново забъркайте 2-3 аспирина в топла вода, но добавете и 1 чаена лъжичка мед. Разбъркайте докато се получи хомогенна смес, след което я намажете върху лицето си. Изчакайте 15 минути и измийте обилно с вода. Този метод ще подхрани значително кожата ви и ще я изглади от неприятното акне. Важно е да отбележим, че процедурата може да се прилага 1 път на седмица.

кожа

Копринена кожа с аспирин

3. Третият метод отново включва 2-3 аспирина, топла вода, но прибавете и кисело мляко. Разбъркайте до получаването на еднородна смес и нанесете върху лицето. Изчакайте 10 минути и се изплакнете със студена вода. Само след няколко подобни манипулации ще усетите колко подхранена е кожата ви и каква разлика има.

Трябва да знаете, че не е нужно винаги да си давате парите за скъпи маркови кремове, а можете да се справите и в домашни условия, като използвате природни продукти.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

One thought on “Евтин и ефективен метод за копринена кожа

  1. Силви
    16.02.2014 at 15:32

    Изпробвах вторият вариант и почти веднага даде резултат. Браво на автора за съветите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *