• Бели зъби

Какво трябва да ядем за да са бели зъбите ни

Има ли на света човек, който да не си мечтае за холивудска усмивка? – Няма!

Ето защо сме решили днешната статия да е за това как всеки лесно може да я получи в домашни условия. Искате зъбите ви да са по-бели, а усмивката магнетична? Тази статия е за вас.

Бананова кора
Банан е плод, който съдържа голям брой хранителни вещества за организма. Кой казва, че банановите обелки са за боклука? Следващия път, когато наблизо има банан, то потъркайте обелката му в зъбите си в продължение на 2 минути. След 15 минути измийте нормално зъбите си с помощта на четка и паста за зъби.

плодовеЯгоди
Освен сладки и невероятно вкусни със захар, ягодите могат да озарят вашата усмивка по един толкова лесен начин. Всичко, което трябва да направите и да вземете 2 ягоди и да ги дъвчете в продължение на 2-3 минути. След това измийте зъбите си.


Лимонова кора или лимонов сок

Друг плод, който ефективно избелва зъбите ни, елимон лимонът. Високото съдържание на киселина, което съдържа той в кората си, му помага да направи усмивката ни звездна.
Така че, хващайте сокоизстисквачките и на работа!

морковиМоркови
Побързайте преди някой заек да е опразнил зеленчуковия магазин на ъгъла.
Морковите са сладки, вкусни и сокът им е изключително здравословен. Може да прозвучи трудно за вярване, но няколко минути дъвчене на суров морков ще накара зъбите ви да изглеждат по-ярки.

Сода
Денталните експерти съобщават, че един от най-безопасните и най-ефективните продукти са избелването на зъбите е содата. Тя помага за премахването на петна по зъбите, като едновременно с това предпазва емайла. Сложете малко сода за хляб на пастата си за зъби, изчакайте 2 минути и изплакнете.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Вашето време тече бързо, така че не го губете като се опитвате да бъдете други.

One thought on “Какво трябва да ядем за да са бели зъбите ни

  1. Магдалена Йордановаа
    09.07.2013 at 21:19

    просто си ги мийте и ше са ви бели… GOD!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *