• хубава жена

Начини за сгъстяване на косата в домашни условия

заздравяване на косаЛечението на рядката и тънка коса включва не само третирането с маски, но и избора на правилните продукти за коса, балансирана диета, рутинни грижи.

Маските за сгъстяване на косата са много ефективни за добавяне на влага, здравина, мекота и блясък, както и за подсилване на растежа. Те осигуряват ценни хранителни вещества, така необходими за сгъстяване и заздравяване на косата. Някои от най-добрите продукти за сгъстяване на косата можете да си направите и у дома. Те действат незабавно, ако включите в тях природни съставки, етерични масла и органични екстракти.

Пасирайте един узрял банан и го смесете с едно яйце. Добавете чаша бира и лъжица мед. Нанесете щедро върху скалпа и по дължината на косата. Оставете да действа в продължение на няколко часа. След това измийте с мек шампоан.

Пригответе си натурален балсам за коса с майонеза. Добавете малко зехтин и мед за повече влага. Оставете да престои за около 10 минути и измийте с овлажняващ шампоан.

За да се радвате на гъста и гладка коса, може да направите следната маска: смесете половин чаша мед, половин чаша кисело мляко, една супена лъжица бадемово масло. Масажирайте получената смес от корените на косата до върховете на косата. Оставете за около 20 минути и измийте с мек шампоан.

Бирата е ваш съюзник в борбата с рядката и тънка коса. Защо точно бира? Бирата има свойства, които помагат за сгъстяване и придават обем. Бирата също така съдържа протеини, които осигуряват здравина. Вземете едно яйце и отделете белтъка от жълтъка. Смесете жълтъка с около 50 мл бира, което гарантира, че ще се получи добра смес. Нанесете на влажна коса и покрийте с найлонова шапка за баня. Оставете да действа за около 30 минути, след което отстранете маската с щадящ шампоан. Нанесете хидратиращ балсам и сте готови!

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *