• коктейл

ТОП 5 на плажните напитки

Когато си представяте слънце, плаж и море, вероятно си спомняте и за най-очарователните плажен коктейл, който сте имали удоволствието да опитате. Специално за вас класирахме най-популярните напитки за плажа. Наздраве!

Pina coladaПина колада, Puerto Rico

Тази любима на дамите напитка от ананас, кокос и ром може да се похвали с голяма популярност в Карибския басейн. Преди повече от 60 години барманът Рамон Мареро впечатлява клиентите си с въпросната напитка с кокосова сметана. Този сладък и екзотичен коктейл продължава да жъне успех по цял свят, превръщайки се в любимата плажна напитка на жените.

CaipirinhaCaipirinha, Brazil

Сладък коктейл от захар, лайм и ферментирала захарна тръстика. Изключително популярен в Бразилия. Можете да го опитате във всеки морски бар. Имате възможност да го поръчате в стотици разновидности, но най-популярни са комбинациите с маракуя, манго, киви.

Mai TaiMai-Tai, Polynesia

Таитяните обичали да възкликват ентусиазирано „maita’i ае ro’a“, докато дегустират от култовата напитка с ром, Кюрасао и ечемична отвара от бадеми. Така станало популярно и името на коктейла, или поне така твърди местното население. Плажната напитка доби популярност и покрай хитовия филм на Елвис „Blue Hawaii“.

Red Stripe BeerRed Stripe Beer, Ямайка

Тази светла бира е изключително популярна по плажовете на Ямайка. Смята се, че бирата е произведена за първи път на острова в Kingston. Вероятно ще я харесат и жените, и мъжете, защото е с приятен вкус.

MargaritaMargarita, Мексико

Независимо от това кой е изобретил „Маргарита“, тази комбинация от текила, лимонов сок и коантро, е най-продаваната напитка в световен мащаб. Сервира се в чаша с венец от сол.

Ако не сте опитали всички тези коктейли, означава, че е време да го сторите. Не случайно те са толкова известни в цял свят.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *