• Грижа за кожата

Грижа за кожата: Какво да правя всяка сутрин и вечер?!

skinАко искате да започнете деня с красива кожа, трябва да помислите за това от вечерта. Ето някои съвети, които ще ви улеснят в рутинните ежедневни процедури.

Преди сън – На първо място не забравяйте да премахнете напълно грима, преди да се легнете. Чели сте за това хиляди пъти, но не сте се замисляли защо е толкова важно?! Оставянето на грима през нощта ще доведе до неприятно обриви, причинени от запушени пори и излишен себум.

Също така, оставяйки гримирани очите по време на сън, вие ще предизвиквате възпалението и подуването им. Почиствайте грижовно лицето всяка вечер. Използвайте меки, щадящи продукти без алкохол. Не оставяйте за нищо на света водоустойчивата спирала на миглите си.

Не забравяйте да сменяте калъфките на възглавницата си често, тъй като те задържат мръсотията и това води до дразнене и обриви. Не забравяйте и ръцете, и краката. Ако краката ви са сухи, нанесете дебел слой вазелин или овлажняващ лосион и си легнете с памучни чорапи. Хидратирайте ръцете след всяко миене с вода, за да запазите кожата гладка и мека. Това се отнася особено за есента и зимата, когато кожата се дехидратира.

Сутрин – Рутинна грижа за кожата сутрин е подмладяването с пара. Оставете парата да проникне в кожата ви за няколко минути, след което попийте влагата с мека кърпа. Парата ще отстрани замърсяванията и бактериите, както и ще премахне излишната мазнина. Тя също така ще стимулира циркулацията на кръвта в лицето и ще я подмлади. Използвайте и почистваща пяна с успокояващо действие, която ще премахне следите от подпухване. Препоръчваме ви продукт с естествен лимон, ананас и сок от грейпфрут. Може да си приготвите такъв лосион и в домашни условия, с който да обтривате лицето всяка сутрин. Нанесете с нежни движения и оставете за няколко минути на лицето. Не забравяйте и шията.

Важно е да се знае, че престараването с грижите за кожата може да доведе до възпаление, зачервяване и обриви. А вие не искате това, нали?! Никога не търкайте прекалено силно с който и да е козметичен продукт.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *