• здрава кожа

Диетични храни за здрава кожа

Целенасочените лишения от храна се предприемат с цел подобряване на външния вид и смъкването на излишните мазнини и килограми. Но всяка диета е обвързана с ограничаване на определени храни за сметка на други. Всеки един продукт е източник на определени вещества и витамини. Лишаването на организма от нужния дневен приток на тези вещества дава отражение върху различни части от тялото. Най – податлива на негативното влияние на диетата е кожата.

Когато се подлагаме на стриктен хранителен режим трябва да обърнем внимание на храната, която приемаме и нейните качества. Съществува списък с продукти, които се вписват в почти всяка диета. Те не само се борят с наднорменото тегло, но и се грижат за здравата и красива кожа. На първо място в този списък ще поставим бобовите растения.

Бобът е познат като природен продукт, който възстановява колагена и клетките на кожата. Омега – 3 мастните киселини са необходими за поддържането на здрава коса и красива кожа. За да си набавите тези вещества ще трябва да включите в менюто си повече орехи. Ядките са изключително богати на мастни киселини. Орехите се препоръчват за стимулиране на мозъчната дейност. В състава на повечето кремове и лосиони за кожа се съдържа екстракт от нар. Това не е случайно. Доказано е, че плодът съдържа голямо количество антиоксиданти. Те са от значение за произвеждането на повече колаген. Диетолозите препоръчват по време на диета да се приемат варени яйца. Дерматолозите ще ви дадат същия съвет. Яйцата са източник на протеини. Те са отговорни за възстановяването на клетките. В съдържанието на тези продукти се открива биотин. Той е известен със свойството си да предпазва кожата от прекомерно изсушаване. Консумацията на сьомга по време на спазване на хранителен режим ще подобри еластичността на кожата. Съставът на рибното филе спомага за изглаждането на фините бръчки. Зеленият чай е често препоръчвано средство в борбата с наднормените килограми. Благодарение на съдържащите се в него полифеноли, кожата запазва свежия и здрав вид.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *