• Красива жена

Най-ефикасните домашни маски срещу черни точки

маски срещу черни точкиЧерните точки са доста неприятен и често срещан козметичен проблем. От тях страдат най-вече дамите с мазна кожа. Освен ежедневното измиване и тонизиране с подходящи продукти, в борбата срещу запушените пори помагат и домашните маски. Ето защо решихме да подредим най-ефикасните маски срещу черни точки, които бихте могли да си направите в домашни условия.

За първата маска ще са ви необходими 5-6 аспирина и няколко капки розова или минерална вода. Таблетките се стриват на прах и към тях се прибавя течността. Сместа се нанася върху лицето и след като изсъхне се изтрива добре с ръка, а остатъците се измиват.

Втората маска, която ще ви предложим, е още по-лесна. Нанесете на лицето си тънък слой натурален пчелен мед и започнете да масажирате с плавни движения на пръстите, докато почувствате леко затопляне. Не слагайте допълнително мед. След 5-минутен масаж сложете влажна хавлиена кърпа върху лицето си и изчакайте малко. Махнете я и при нужда изплакнете.

Изключително ефикасна срещу черните точки е и маската с глина. За нея са ви необходими няколко лъжички козметична глина и вода. Смесете ги до получаване на каша, нанесете маската на лицето за 10-15 минути и измийте. Глинената маска не премахва бързо комедоните, но и успокоява кожата, регулира отделянето на себум и свива разширените пори.

Защо да не опитате и една освежаваща маска срещу черни точки с цитрусови плодове? Оставете кората на един портокал да изсъхне добре до прозореца или на парното – поне за 1-2 дена. От кората трябва да се получите полуфин прах, така че сложете изсъхналите портокалови кори в кухненски робот или блендер и ги смелете. Смесете ги с малко прясно мляко до получаване на каша. За да засилите действието на на маската, прибавете към нея няколко капки пресен лимонов сок. Той има в състава си алфа-хидроски киселини, които ликвидират бактериите, образуващи пъпки, почистват порите и отстраняват мъртвите клетки. Нанесете получената смес на лицето си с лек масаж и изчакайте да подейства около 15 минути, след което изплакнете с вода. Резултатът е чисти и по-малки пори. Правете маската веднъж седмично.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *