• Сьомга

Най-подходящите храни за лятна диета – част I

Лятна диетаДиета с къпини – Тези сладки, сочни плодове са вкусни както пресни, така и сушени в мюсли и салата. Една порция има само 43 калории, но съдържа много витамин С, калий, фибри и други ценни хранителни вещества. Хапвайте предимно къпини и други сезонни плодове 2-3 дни и ще се почувствате приятно олекнали.

кориандърДиета с кориандър – Кориандърът има многобройни ползи за здравето ни, тъй като е пълен с хранителни вещества, като фибри, желязо, тиамин, цинк, фосфор, фолиева киселина, витамин К.

Плюс това, кориандърът има страхотен аромат и вкус, който крещи „Лято!“. Кориандър може да увеличи производството на храносмилателни киселини, които могат да спомогнат за стимулиране на червата и обмяната на веществата. Здравето на храносмилателния тракт е от ключово значение за намаляване на теглото, припомнят диетолозите. Затова хапвайте смело кориандър, ако искате да бъдете здрави и слаби.


Диета с ананас – 
Този сладък тропически плод е най-добрата съставка заананас летните шейкове и сокове. Той съдържа ензим, който подпомага разграждането на протеините и образуването на кръвен съсирек. Ананасът има и противовъзпалително действие, намалява подуването и спомага за придобиване на плосък корем. Опитайте диета с ананас и ще заобичате още повече този плод.

мангоДиета с манго – Мангото е чудесен начин за удовлетворяване на желанието ви да похапнете нещо сладко. Този плод съдържа много фибри, магнезий, антиоксиданти и желязо (което го прави идеален за лека закуска за жените, които имат недостиг на желязо или анемия). Мангото подпомага храносмилането и е идеален вариант за лятна диета.

смокиниДиета със смокини – Смокините съдържат много калий и сравнително малко калории. Можете да ги хапвате отделно, в салата, на сок или с кисело мляко. Те също ще залъжат апетита ви за нещо сладко и калорично.

сьомгаДиета със сьомга – Ново изследване сочи, че сьомгата е идеалната храна против затлъстяване. Това се дължи на омега 3 мастните киселини, които изобилстват в рибата. Сьомгата предотвратява увеличаване на мастните клетки, което насърчава разграждането на мазнините в тялото. А и има толкова вкусни рецепти със сьомга.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

One thought on “Най-подходящите храни за лятна диета – част I

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *