Как вашия сайт да бъде в челните позиции на Google?

Имате сайт, от който се надявате да печелите. Но нямате достатъчно клиенти. Даже и посещенията не са задоволителни. Искрено завиждате на другите. Пишете ключова дума, например супа и още при първите няколко резултата се озовавате в желания сайт. Чудите се как да популяризирате своето творение, но нямате никаква представа какво да направите, нали?

Както знаете Google непрекъснато обновява своя софтуер, за да се покажат резултати, които ще са полезни на потребителите. В момента се класират сайтове, които имат уникално и качествено  съдържание. Ако при вас има копирани статии от друго място, моментално ще се озовете на 15 страница.

За да се класирате на първите места в търсачките, трябва думите, които са включени от вас за индексация на търсещите машини да ги има и в съдържанието на сайта. Разбира се, няма да има видим резултат веднага, а след 5, 6 дни. След като паяка открие сайта, започва да преиндексира данните от посетените страници, което изисква време.

Ако искате да сте начело в търсачките, трябва да знаете някои задължителни неща.

  • Файл, който е познат като sitemap.xml. Той помага на Google, за всички промени, които са направени. По този начин, сайтът ви ще бъде проверяван многократно.
  • Страниците трябва да съдържат описателен текст. Това ще помогне и на вашите посетители да се ориентират по-добре при търсенето на статии или други полезни неща.
  • Наблегнете на мета таговете. С тяхна помощ ще имате по-голяма посещаемост.
  • Скорост на зареждане на сайта. Играе ключова роля при оптимизацията.
  • Качествено съдържание, което ще бъде полезно за вашите посетители. Наблегнете на статии, които ще подобрят репутацията ви дори, ако трябва сами да ги напишете. Вашите услуги или продукти, трябва да бъдат максимално описани и Google ще ви намери и ще ви се отблагодари.
  • Нека името на вашата фирма да е на видно място в сайта. По този начин ще бъдете в топ 10.
  • Опитайте се да регистрирате сайта си на възможно повече места.
  • Намерете подходяща ниша и така ще избегнете голямата конкуренция.
  • Направете отделни категории за всеки продукт или услуга. По този начин търсачките ще индексират всяка страница и ще ви донесат голям човекопоток.
  • Не прекалявайте с линковете. И не се лъжете да купувате връзки, извън вашата сфера на дейност.
  • Включете и социални мрежи. Facebook също може да увеличи търсенето.
  • Използвайте мейл маркетинг.

Не се тревожете за конкуренцията. Вие ще се преборите с нея и ще получите много нови клиенти, от които ще печелите. Докажете, че сте най-добрите и ще бъдете възнаградени. Изградете си отлична репутация,  направете сайта интересен и значим и се доверете на търсачките. Те ще направят всичко останало за популяризиране на бизнеса ви. Разберете какви са нуждите на клиентите и се постарайте да направите най-доброто, за да ги оправдаете. Доброто мнение на Google ще се изгради трудно, но посещенията на ботовете на  търсачката са от съществено значение за вашия бизнес, ако искате да се развивате в правилната посока.

В статията са използвани материали на  www.alle.bg

Сподели статията

За Автора: azdesi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *