• Плодове

Накарайте кожата си да засияе с три популярни плода

грижа за кожата на лицетоНа всяка празнична трапеза се слагат банани, портокали и ябълки. През зимния сезон това са най-евтините плодове, които не единствено внасят разнообразие в ежедневното ни меню, но и могат да заместят и най-скъпите козметични мазила, защото съдържат голямо количество полезни витамини и минерали, изключително необходими на кожата.

За да изглеждате свежи след Коледната и Новогодишната нощ, опитайте някоя от ефикасните рецепти за красота, които ви предлагаме:

Масаж с ябълка

Той е полезен, приятен и доста освежаващ. Срежете една ябълка на две. Вземете едната половина и с нежни кръгови движения започнете да правите масаж на лицето, шията и деколтето си. Когато парчето ябълка изгуби свежестта си, го разрежете още веднъж и продължете с масажа.

Домашна маска с ябълки

Настържете на ситно ренде една ябълка. Към нея прибавете 2 ч.л. крем за лице. Разбъркайте добре сместа и нанесете полученото на лицето си за около 15 минути, след което изплакнете.

Домашна маска с банани

Ефектът от нея е омекотяващ и овлажняващ. Намачкайте един банан и към него добавете 2 с.л. безсолна извара, 1 с.л. сметана и 1 жълтък. Разбърквайте сместа добре. Нанесете я върху лицето и оставете да подейства за половин час.

Пилинг с банан

Използвайте тези рецепта за мека, гладка и подхранена кожа. За нея са ви нужни 2 с.л. пюре от банан, 2-3 с.л. овесени ядки, 1 с.л. прясно мляко, 2 ч.л. натурален пчелен мед. Сложете всички продукти в чаша и разбъркайте до получаване на еднородна паста. Нанесете пилинга на влажно лице и масажирайте няколко минути, след което измийте.

Домашна маска с портокали

Тя освежава кожата, подхранва я с витамини и намалява подпухналостта. За да си я направите нарежете един портокал на тънки филийки и ги сложете на лицето си. След 15 минути измийте с портокалова запарка, която сте направили предварително (залейте свежа портокалова кора с вряла вода и оставете в затворен съд, докато изстине напълно, след това прецедете).

Мек пилинг с портокал

Разбъркайте 2 с.л. кисело мляко с 1 с.л. настъргана кора от портокал. Прибавете 1/2 ч.л. готварска сол и 1/2 ч.л. чист зехтин. Начинът на използване е същия като при банановия пилинг.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *