• красива жена

Преобразете косата си с натурални масла

натурални маслаИскате да имате дълга и здрава коса, но все не успявате да го постигнете? Може би решението не е в скъпата маркова козметика, а в нещо много по-просто и евтино, с което природата ни е дарила – натуралните растителни масла. Техните свойства са познати от векове на човечеството и е грехота да не сте поглезили косата си с тях поне веднъж. Ето защо решихме да подредим най-ефикасните масла за укрепване на косъма и техните чудодейни свойства:

1. Бадемово масло. То е най-силният природен стимулатор за израстване и заздравяване на косата. Подхранва корените й, засилва растежа, прави я бляскава, гъвкава и еластична. Изключително подходящо е за суха и изтощена коса.

2. Пшенично масло. То е най-доброто средство при цъфтеж на косъма. Подходящо е както за маски, така и за директно втриване в краищата на влажна коса преди сешоар. Чудесен заместител е на купешките кристали и разнообразни серуми.

3. Сусамово масло. То придава страхотна здравина и блясък на изтощената коса. Изключително подходящо е за маски както самостоятелно, така и в съчетание с различни растителни масла.

4. Арганово масло. То намалява сърбежа и сухотата на скалпа, стимулира и укрепва космените фоликули. Голямото количество вит. Е в състава му пречи на косъма да цъфти, прави го по-еластичен и ускорява растежа. Доказано е, че косата поема аргановото масло по-бързо от ноктите и кожата. Влагата в нея се запазва по-дълго, тя остава хидратирана и предпазена от пагубното влияние на ултравиолетовите лъчи.

5. Масло от жожоба. То дарява косата с блясък, обем и гъвкавост. Често се използва в козметични продукти. Няколко капки от него върху гребена при разресване предотвратяват заплитането, имат антистатичен ефект и спомагат за оформянето на прическа.

6. Маслиново масло (зехтин). То е отлично средство за хидратиране и подхранване на косата, познато от дълбока древност. Прави я бляскава, мека и еластична. Чудесна съставка е за различни видове маски за всякакъв тип коса. Препоръчваме ви за козметични цели да използвате само зехтин Екстра Върджин.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *