• Сгъстяване на коса

Как да сгъстите рядката коса по естествен път

Загубата на коса е често срещан проблем в днешно време. Някои от причините за това са прекомерни физически или емоционални проблеми, стрес, хормонален дисбаланс, хранителни дефицити, алергии, употреба на неподходящи продукти за коса, лоши рутинни грижи, наследствени фактори, замърсяване и прочие. Предлагаме ви няколко напълно естествени средства за справяне с проблема по естествен път.

Семена от сминдух
Семената от сминдух могат да се използват за предотвратяване на загубата на коса и за по-интензивен растеж. Накиснете ги с вода за осем до десет часа. След това направете фина паста от накиснатите семена и нанесете на косата и скалпа за около половин час. Правете това редовно и скоро ще забележите разликата. Друг вариант е да изплакнете косата с вода, в която сте накиснали предварително семена от сминдух. Това ще ви помогне да се отървете от пърхота.

Грозде
Цариградското грозде има противовъзпалителни, антиоксидантни, анти-бактериални и ексфолиращи свойства, които могат да помогнат за заздравяване на скалпа и по-добър растеж на косата. Приемайте по една супена лъжица сушено цариградско грозде дневно. Правете маска със сварено и намачкано грозде и две супени лъжици кокосово масло. Масажирайте скалпа и оставете да престои през нощта. На сутринта измийте, както обикновено.

Портокалов сок
Портокалът е идеален за справяне с пърхота, мазния скалп и тънката коса. Вземете портокалова кора и направете каша. Използвайте тази каша за маска веднъж седмично. Друг вариант е да смесите равни количества сок от портокал и ябълка и да нанесете на косата. След половин част отмийте с хладка вода. Ако правите това веднъж седмично, косата ви ще стане по-плътна и здрава. Може също така да направите смес чрез добавяне на равно количество портокалов сок и зехтин. Затоплете леко и нанесете на косата за половин час.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

One thought on “Как да сгъстите рядката коса по естествен път

  1. Миленка
    27.10.2016 at 23:00

    Интересно, очаквах да прочета други неща и средства. Това, което ми помага на мен са домашно приготвени билкови извлеци от коприва и репей, като ги редувам. Наскоро добавих и етерични масла и имат наистина добър ефект – ползвам 2 от лавандула и масло от бай, а за базисно от макадамия. Хубава е домашната маска с желатин и или със зехтин. Към тях ще добавя и комплекта за растеж на косата 3в1 – http://www.foryoubg.com/products.php?id=893. От този сайт си купувам и хранителни добавки за коса-кожа-нокти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *